Over Roel Stel

Ergens in de vorige eeuw, op een beurs, ben ik in contact gekomen met iemand die mij behandelde met voetreflexologie. Ik vond dit zo bijzonder dat ik onmiddellijk enthousiast werd en  dacht: “Dit wil ik ook leren”.

Ik volgde met veel plezier een cursus bij de Dutch Bodywork Academy in Groningen. Ik had al snel de smaak te pakken en koos er voor om de hele opleiding Manueel Praktizijn te volgen. Die titel is alleen weggelegd voor afgestudeerden aan de DBA. De inhoud van deze opleiding bestaat uit voetreflexologie, klassieke massage, stoelmassage, shiatsu, segmentale massagetherapie alsmede de medische basiskennis vakken anatomie, fysiologie en pathologie.

Nadat ik gestart was met mijn praktijk voor shiatsu-& massagetherapie kwam ik door het volgen van een nascholing in contact met Loredana Ros-Pera, een docente Namikoshi Shiatsu Europa. Hierdoor ging er een belletje bij mij rinkelen. Van Loredana leerde ik de originele Shiatsu Namikoshi stijl zoals het van oorsprong bedoeld is, conform de kata van het Japan Shiatsu College. Er ging een wereld voor mij open!

Inmiddels heb ik meerdere specialisaties in de Namikoshi Shiatsu stijl gevolgd en een aantal seminars bezocht, onder ander georganiseerd door de ESA sectie Nederland en Namikoshi Shiatsu Europa.

Ik kreeg les van diverse Shiatsu grootheden als Takashi Namikoshi, Yuji Namikoshi, Akitomo Kobayashi, Yoshinori Miyashita, Yasu Miyamoto, Shigeru Onoda, Masami Ogie en Arturo Valenzuela.